04-01-12

2012 begint met veel wind en regen!

2012 begint op meteo-vlak alvast met een knaller! Na de hevige storm die dinsdag (02/01/12) over de streek raasde trekt ook deze nacht (donderdag 04/01/12) een storm over het land. De piek van deze storm wordt verwacht rond 10u donderdagochtend. Deze storm zou bij ons nog iets meer voelbaar zijn daar de wind nu rechtsreeks uit zee komt en de hevige rukwinden tot tientallen kilometer landinwaarts kunnen dragen. De hevige wind (met uitschieters alweer tot boven de 100 kilometer per uur) zal gepaard gaan met heel wat regen die moeilijk zijn weg zal vinden in de reeds oververzadigde ondergrond. Het wordt dus opletten geblazen. Heb jij mooie foto’s die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met de storm? Mail ze me vooral door via dries.laplasse@telenet.be

Hopelijk valt de schade voor iedereen wat mee!

22:00 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-12

Gelukkig 2012

Even leek de blog ten dode opgeschreven maar met hernieuwde moed proberen we de blog nieuw leven in te blazen. Jullie weten ondertussen dat in de maanden december en juni zeer weinig nieuwe berichten op de blog verschijnen. Verklaring is dat ik dan zeer weinig tijd heb. Ik studeer wat bij en heb die maanden mijn examens die zeer veel van mezelf vergen. Ook mijn vrijwilligerswerk als brandweerman en ambulancier durft wel eens wat tijd weg te vreten. Maar hier zijn we dan terug. Alvast het beste voor 2012!

 

13:28 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-11

Streetview in Nieuwkapelle

Mensen die Nieuwkepelle niet echt kennen of er al een tijdje niet geweest zijn kunnen via google streetview. Net als in de rest van België is het vanaf nu mogelijk om van achter je computer het hele dorp rond te rijden. Hieronder een afbeelding van het dorpsplein. De foto's werden reeds een tijdje geleden gemaakt. Ook hier is te zien dat Nieuwkapelle een dorp is dat leeft!

nieuwkapelle streetvieuw.png

Wil je zelf ook een kijkje nemen? ga naar Google Maps en plant het gele mannetje neer waar je een kijkje wilt nemen...

09:33 Gepost door Dries in Andere, Foto's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-11-11

11 November... wapenstilstand

11 november, een datum om in de Westhoek eens extra bij stil te staan... Het lijkt zo'n ver verleden, dit filmpje maakt echter duidelijk dat we de gruwel van toen toch minstens één keer per jaren moeten herdenken...

14:41 Gepost door Dries in Andere, Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-11

Verse spruitjes...

Donderdagmorgen 3/11/2011 verloor een landbouwvoertuig zijn lading spruitjes ter hoogte van de Nieuwkapellestraat. Een ploeg van de brandweer Diksmuide was een hele tijd in de weer om het wegdek terug schoon te maken. Het spoor was een kleine tweehonderd meter lang en bedekte een volledig rijvak. Foto's http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

spruitjes001.jpg

spruitjes004.jpg

spruitjes003.jpg

spruitjes002.jpg

Er zal in Nieuwkapelle net iets vaker spruitjes gegeten worden de komende dagen...

28-09-11

Geen breekinstallatie in driekapellen (Oudekapelle)

OUDEKAPELLE - Diksmuide besliste gisteren om de breekinstallatie van ondernemer Vandenbroecke in Oudekapelle te weigeren. Het bedrijf krijgt geen bouwvergunning.Bruno Vandenbroecke uit Middelkerke wil zijn bedrijf verhuizen naar een perceel van zo'n 17.000 vierkant meter, gelegen aan de Groignestraat in Oudekapelle. Hij wil er loodsen bouwen voor de stokkering van bouwmaterialen, voertuigen en puinafval.

Daarbij hoort ook een mortel- en betoncentrale en een tijdelijke breekinstallatie die 25 dagen per jaar zou werken.

95 klachten

‘In totaal zijn er 95 klachten ingediend. Vooral over de breekinstallatie zijn veel bezwaren binnengekomen. Veel bewoners vinden dat zo'n bedrijf niet thuishoort in de omgeving van landelijke dorpen als Nieuwkapelle en Oudekapelle. Vandaar dat het schepencollege de bouwvergunning weigert. De milieuvergunning krijgt een negatief advies', zegt Eric De Keyser (SP.A), schepen van ruimtelijke ordening.

Bufferstrook

‘In de bouwaanvraag is een bufferstrook van vijf tot acht meter voorzien, terwijl daar een groene strook van vijftien meter noodzakelijk is. Vandaar dat de aanvraag ongeldig is. Zo'n brede, groene buffer is absoluut noodzakelijk omdat dit terrein zich in een agrarisch waardevol gebied bevindt, dat grenst aan het beschermde komgrondengebied van Lampernisse', vervolgt De Keyser.

‘Het bedrijf zou milieuhinder veroorzaken in dat waardevolle gebied. Naast de stof- en lawaaihinder, zijn de gebouwen 13,50 meter hoog. De mortel- en betoncentrale trekt overmatig zwaar vrachtwagenverkeer aan en er zou 3.000 ton gevaarlijk afval gestockeerd worden', zegt Eric De Keyser.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GE...

17-09-11

Waterbodems IJzerbekken sterk vervuild

DIKSMUIDE - De helft van de waterbodems in het IJzerbekken is sterk vervuild. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde twintigste waterrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Voor de periode 2007-2010 blijkt dat de waterbodemkwaliteit bij dertig procent van de onderzochte Vlaamse meetplaatsen sterk verontreinigd is. Daartoe behoort ook de IJzer. Volgens de VMM is de verontreiniging van de waterbodems historisch. Vele decennia lang is het afvalwater van de huishoudens, de bedrijven en de landbouw via de Handzamevaart in de IJzer geloosd.

Bron: Nieuwsblad.be http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I5...

(foto: Big Jump Knokkebrug 2011)

Noot: Men spreekt in dit artikel over de vervuiling door de Handzamevaart. De monding van de Handzamevaart ligt echter net voorbij Diksmuide in de richting van Nieuwpoort. De kwaliteit van de waterbodem ter hoogte van Nieuwkapelle zal dus waarschijnlijk veel beter zijn dan in dit artikel aangegeven…

07-09-11

Geen Kermis zonder sponsors!

Enkel door het harde werk vab vrijwilligers en de bijdrage van deze sponsors werd Kermis Nieuwkapelle 2011 mogelijk gemaakt!!!

Kermis Nieuwkapelle Sponsors 2011.JPG

!!! Bedankt iedereen !!!

03-09-11

03/09/11 Kermisviswedstrijd

viswedstrijd 2011 014.JPG

Zo'n dertig (loze) vissertjes waren reeds vroeg in de weer om het pleit te beslechten. Het zonnetje was reeds van de partij en ook de vissen leken er zin in te hebben. Uiteindelijk werd Vanoutte Walter de winnaar met maar liefst 32 vissen, goed voor 2kg880. Marc Seys werd tweede en als eerste Nieuwkapellenaar met 29 vissen, eveneens goed voor 2Kg880. Derde werd Andy Defever met 8 vissen goed voor 2kg300. De vissen werden na het wegen teruggezet. Het was aangenaam vertoeven langs het water, meer moest dat niet zijn...

viswedstrijd 2011 002.JPG

viswedstrijd 2011 012.JPG  viswedstrijd 2011 022.JPG  viswedstrijd 2011 009.JPG

viswedstrijd 2011 007.JPG

viswedstrijd 2011 015.JPG

viswedstrijd 2011 017.JPG                    viswedstrijd 2011 020.JPG

viswedstrijd 2011 026.JPG

Kinderactiviteit, organisatie vrije basisschool (medewerking KSA Lo)

Naar jaarlijkse gewoonte werd de kermis ingezet met een activiteit voor de allerkleinsten. De KSA-begeleiding van Lo zorgde voor aangename spelletjes op het trainingsveld van SK nieuwkapelle... Het startschot van de Kermisweek 2011 werd zo gegeven...

mama kermis 135.JPG

mama kermis 137.JPG

mama kermis 144.JPG

mama kermis 146.JPG

Met dank aan Ria Vandenbroucke en Tine Laplasse voor de foto's

 

16:07 Gepost door Dries in Andere, Kermis/feest, School | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-11

De blog bestaat 3 jaar...

Hoewel het de laatste tijd wat moeilijk werd om de info up to date te houden mochten we enkele dagen geleden de derde verjaardag van deze blog vieren!!! Met de belofte de opgelopen schade in te halen gaan we het vierde jaar te lijf!!! Vanaf heden doen we weer 200 procent ons best om de info zo snel mogelijk op deze blog te zetten, want 40.000 bezoekers in drie jaar is geen toeval!!!

19:06 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-11

Driekapellen Industriegebied? Dat Kan Niet!!!

'Hoe kun je in dit stil landbouwgebied zo'n breekinstallatie inplanten?', vraagt het buurtcomité zich af. krv

OUDEKAPELLE - De bewoners van de Alveringemstraat in Oudekapelle protesteren tegen de komst van een recyclage- en breekinstallatie van het bedrijf nv Vanden Boecke uit Wulpen. De straat hangt vol protestborden en zwarte vlaggen.

Op de hoek van de Alveringemstraat en de Groignestraat bevindt zich een perceel grond van 1,7hectare groot, dat eigendom is van Joris Bulcke. Hij is de neef van huidig burgemeester Lies Laridon (CD&V) en heeft dit perceel verkocht aan het wegenwerkenbedrijf Vanden Broecke, met de opschortende voorwaarde van het bekomen van een bouw- en milieuvergunning. 'Het is precies hier dat het schoentje wringt', zegt buurvrouw Nyssia Truant. 'Dat perceel is al sinds jaar en dag landbouwgebied, maar op het gewestplan staat het echter ingekleurd als ambachtelijke zone.'

143 handtekeningen

'De nv Vanden Broecke is momenteel gevestigd in Wulpen, maar is daar zonevreemd. De gemeente Koksijde wil het bedrijf niet regulariseren, omdat er teveel klachten zijn van lawaaioverlast. Daarom wil het hele bedrijf naar Oudekapelle verhuizen, inclusief de breekinstallatie voor puin. Dat pikken wij als buren niet en we hebben dan ook een protestbrief geschreven aan het stadsbestuur met daarop 143handtekeningen', vervolgt Nyssia Truant.

'We zijn tegen deze ambachtelijke zone, omdat alle gronden in de wijde omgeving landbouwgebied zijn. De ene kant van de Alveringemstraat is beschermd natuurgebied als deel van de komgronden van Lampernisse en de Groignestraat is een fietsverbinding voor de kinderen die naar school in Nieuwkapelle gaan. De vele vrachtwagens zullen zorgen voor een verkeersonveilige situatie en ons stiltegebied gaat verloren. Kortom, zo'n activiteit hoort niet thuis in een landbouwgebied', besluit Truant.

Openbaar onderzoek

Het is Jan Colaert (N-VA) die de kat de bel aanbindt. 'Deze ambachtelijke zone staat sinds 1979 op het gewestplan, maar is sindsdien in de vergeetput geraakt. Het stadsbestuur is destijds overeengekomen om deze ambachtelijke zone te schrappen bij de realisatie van de nieuwe bedrijventerreinen langs de N35 en om te zetten in waardevol agrarisch gebied. Ondertussen is dit evenwel nog altijd niet gebeurd, met alle gevolgen vandien.'

'De bouw- en milieuaanvraag kunnen we niet weigeren', reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Eric De Keyser (SP.A.) op zijn beurt. 'Wel zullen we specifieke maatregelen opleggen. Het is aan de bewoners om bezwaar in te dienen. Daarvoor organiseren we een niet verplicht openbaar onderzoek.'

Bron: www.nieuwsblad.be

 

08-07-11

Duikers bereiden IJzer voor op BIG JUMP

Duikers van de Brandweer van Diksmuide en Houthulst waren donderdagavond in de weer ter hoogte van de Knokkebrug. Ze screenden de bodem op zoek naar allerlei obstakels waar jumpers zich eventueel aan zouden kunnen kwetsen.

sized_Afbeelding%20011.jpg

sized_Afbeelding%20019.jpg

sized_Afbeelding%20003.jpg

Big Jump is een actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Dit jaar springt men op zondag 10/07 om 15u de IJzer in. Niet alleen jumpers maar ook kijklustigen zijn van harte welkom!

(meer info via: http://www.bigjump.be/nl/)

sized_Afbeelding%20020.jpg

Met dank aan Philip (brandweer- en blogmaat) voor de mooie foto's. De blog van Philip kun je vinden via http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/ of de link aan de linkerkant van deze blog...

26-06-11

Galawedstrijd in Nieuwkapelle kampioen Diksmuide (U13)

Enkele weken terug kreeg ik volgende info van JP Maes:

Op 14 mei vond er op het voetbalterrein van SK Nieuwkapelle een wedstrijd plaats tussen de kampioenen van Diksmuide (u13) en hun vaders. De jongeren wonnen het pleit met 6 tegen 4.

002.jpg

12:40 Gepost door Dries in Andere, SK Nieuwkapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blog terug actief...

Meer dan een maand werd geen bericht meer gepost. Dit omdat ik volop in de examenperiode beland was. Goed nieuws voor de supporters van deze blog: Deze periode ligt alweer achter me zodat ik me terug met veel goesting op de blog kan storten. Even ter herinnering: belangrijke data kunt u altijd terugvinden via de activiteitenkalender links op deze blog. Het is een rechtstreekse link naar de overzichtelijke kalender, verzorgd door de dorpsraad...

12:26 Gepost door Dries in Andere, Dorpsraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-11

Moederdag...

12:55 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-11

Vrolijk Pasen

vrokijk pasen.jpg

08:57 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-11

Geen rioleringswerken in Niewkapelle!!!

1 april.jpgOm misverstanden te voorkomen: het bericht over de rioleringswerken was wel degelijk een één-april-grap. Sommigen hadden de grap meteen doorzien, anderen waren er toch even mee weg…

 

Intussen blijven we hard verder werken om deze blog uit te laten groeien als een erg betrouwbaar geheel, tenzij we op één april 2011 een nieuwe grap in petto hebben… .

 

Alvast bedankt voor de vele positieve reacties, voor ons het bewijs dat de blog wel degelijk ‘leeft’.

10:32 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-10

Halloween in Nieuwkapelle! 30/10/2010

Nieuwkapelle, 30 oktober 2010. Een spannende film zorgt voor de inleiding van een onvergetelijke avond. Omstreeks 23u vertrekt de groep voor een beklijvende avondwandeling. Vuur en rook zorgden voor een heus spektakel in en rond de Nieuwkapelse put... Het werd een leuk avontuur, laat staan een aangename apotheose van een druk werkjaar voor de mensen van d'Oude Smisse! Deelnemers waren unaniem! Het wordt uitkijken naar volgend jaar voor alweer een spannende Halloweenavond! hazlloween 004.JPG

hazlloween 005.JPG

hazlloween 007.JPG

hazlloween 011.JPG

hazlloween 012.JPG  hazlloween 023.JPG  hazlloween 024.JPG

hazlloween 015.JPG

hazlloween 020.JPG

hazlloween 021.JPG

hazlloween 029.JPG

hazlloween 032.JPG

hazlloween 035.JPG

hazlloween 036.JPG

hazlloween 037.JPG

hazlloween 038.JPG

hazlloween 039.JPG

hazlloween 041.JPG

hazlloween 045.JPG

hazlloween 047.JPG 

21:35 Gepost door Dries in Andere, D'Oude Smisse, Foto's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-09-10

Verkeersongeval Nieuwkapellestraat 21/09 09u45

Vanmorgen gebeurde een zwaar verkeersongeval langs de Nieuwkapellestraat. Ambulance Diksmuide, Brandweer Diksmuide en mug Veurne kwamen ter plaatse. Na de nodige eerste zorgen werd de jonge bestuurster uit Lo-Reninge naar he ziekenhuis overgebracht. Foto via http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

blog nieuws.jpg

blog nieuws2.jpg

09-09-10

Kermisviswedstrijd

Ook dit jaar was de viswedstrijd een voltreffer. Een 25-tal loze vissertjes trokken zaterdagochtend naar het water om er een wedstrijdje vissen te bekampen.

kermis 2010 038.JPG

kermis 2010 040.JPG

 

De mist zorgde voor enkele mooie plaatjes, na een half uurtje was ze echter verdwenen

wat een stralende zon opleverde!

kermis 2010 041.JPG

kermis 2010 042.JPG

kermis 2010 047.JPG

kermis 2010 050.JPG

kermis 2010 051.JPG   kermis 2010 052.JPG   kermis 2010 054.JPG

kermis 2010 064.JPG

kermis 2010 065.JPGVan harte proficiat aan deze verdiende winnaares!

 

 

Deze Karper alleen woog met zijn 1.5 kg al genoeg om de wedstrijd te winnen... De winnaares vond het echter niet voldoende en deed er nog een zestal stuks bij...

 

 

 

 

Naast de eer en een vermelding op deze blog mocht ze ook als eerste kiezen uit een goedgevulde prijzentafel!

 

 

 

Het is alweer uitkijken naar de winnaar(es) van volgend jaar!

22:24 Gepost door Dries in Andere, Foto's, Kermis/feest | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-10

eindelijk terug

Na een deugddoend verlof kunt u vanaf nu terug alle nieuwtjes vernemen over Nieuwkapelle... Alvast veel plezier tijdens deze ontdekkingsreis...

Eerstvolgende post binnen enkele minuten: Kermisprogramma 2010!

11:24 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-10

Zebrapad dorpsplein, een gevaar...

zebrapad

Het zal wellicht al veel inwoners opgevallen zijn dat het zebrapad ter hoogte van 't gemeentehuis diepe putten vertoonde. Na enkele klachten zou men dit zo spoedig mogelijk herstellen. Eerst tijdelijk om het grootste gevaar weg te nemen, daarna zoals het oorspronkelijk was. Gelukkig raakte niemand ernstig gewond, al zijn reeds verschillende personen op deze manier ten val gekomen! Bedankt Stephanie voor de foto's en de genomen stappen om tot deze oplossing te komen!

zebra2

 

 

11:27 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-10

Stephanie voor Miss Maxi Belgium!!!

mismaxi

De missen lijken wel aan de bomen te groeien in Nieuwkapelle, na Sarah neemt nu ook Stephanie deel aan een verkiezing! Jawel, nationaal!!! Stemmen kan via SMS... Doen!

22:55 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) | Tags: miss maxi nieuwkapelle |  Facebook |

15-06-10

Blokverlof...

Zoals de meesten wel weten zijn heel wat jonge en minderjonge studenten momenteel stevig aan het studeren. Daar ik ook een cursus volg behoor ik tot deze groep. Tot vrijdag 18/06 zal de blog even stilliggen. Vanaf die vrijdag kunt u hier alles over het voorbije feestweekend herontdekken!

Alvast heel veel succes aan alle studenten, veel blokgenot!

19:03 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-10

Op zoek naar een fredje en een hond...

Al een tijdje verschijnen berichtjes over een vermist fredje op de Chat links van deze blog. Mocht iemand dit fredje zien en kunnen vangen dan kun je daar Jacob en Nele een groot plezier mee doen (Lepelstraat 17).

vermist

 Nog op de Chat verscheen onlangs de melding dat ook hondje Fidel de wijde wereld is in getrokken. Hetr hondje is op z'n eentje gaan wandelen maar keert niet meer terug. Het is zwart met bruine puntjes boven de ogen en ongeveer even groot als een Jack Russel. De eigenaars wonen op het Dorpsplein in Nieuwkapelle.

We hopen via deze weg een steentje bij te dragen tot het terugvinden van deze diertjes...

22:27 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-05-10

Fijne Moederdag!

moederdagAan alle mama's van Nieuwkapelle maar ook ver daarbuiten een zeer fijne feestdag gewenst!

17:05 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-04-10

Binnenkort naar de stembus...

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort weer naar de stembus zullen trekken. Als het parlement deze week ontbonden wordt, komen er verkiezingen op zondag 6 juni. Wordt het parlement volgende week ontbonden, dan zijn er verkiezingen op zondag 13 juni. Ideaal als ontspanningsmomentje voor de studenten?

stempels

22:36 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-10

Oproep Beauvent

Oproep tot persmateriaal!
 
Beste vennoot, inwoner van Nieuwkapelle, sympathisant,...
 
Hebt u thuis nog enkele artikels, fotos, folders,... liggen over en van BeauVent? U zou er ons een groot plezier mee doen!
 
Omdat BeauVent 10 jaar bestaat zouden wij dit materiaal graag gebruiken in onze tentoonstelling. Zowel digitaal als analoog materiaal is welkom. Digitale artikels en foto's mogen verstuurd worden naarini@zonnewindt.be.Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit te kunnen bekijken
Analoge artikels kunnen op kantoor of op de algemene vergadering gegeven worden.
 
U krijgt de originele versie direct terug!
 
Alvast bedankt!

Heel wat inwoners van Nieuwkapelle volgden de opbouw van de windmolens van erg dichtbij. Honderden foto's werden toen genomen. Helaas was van deze blog toen nog geen sprake. Wie foto's heeft van de opbouw van de molen mag ze eveneens aan mij bezorgen: dries.laplasse@telenet.be. Het zou leuk zijn om er een rubriekje op de blog aan te besteden! Helaas zijn mijn foto's verloren gegaan...

Meer info over de festiviteiten in juni en over beauvent op: http://www.beauvent.be/index.php?option=com_content&t...

16:43 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Straks meer windmolens in Nieuwkapelle?

molens nieuwkapelle
Deze avond is er in de zaal van d'Oude Smisse een infoavond van Beauvent. Niet alleen wordt er opnieuw een heus dorpsfeest voorgesteld. Ook wordt er getoetst naar het draagvlak voor een uitbreiding van het huidige windmolenpark met één of meerdere molens. Beauvent heeft steeds een zeer nauwe band gehad met ons dorp en wenst dit graag zo te houden. Daarom willen zij graag weten wat er bij de bevolking van Nieuwkapelle leeft... Iedereen welkom vanavond vanaf 20u...

15:55 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |