17-01-11

Hoort vandalisme bij het vieren van een vrijgezellenavond?

stop vandalisme.jpgEen wat eigenaardige tittel bij deze post, toch moet er ons even iets van het hart. Al jaar en dag zorgen vrijwilligers voor een aangenamer dorpsleven. Zo ook tijdens de Kerstperiode. Het plaatsen van een Kerststal en het verzorgen van de verlichting voor en aan de kerk neemt dan ook telkens enkele uurtjes in beslag. Deze mensen doen dit puur uit idealisme, en af en toe voor een welgemeend dankjewel. De manier waarop afgelopen vrijdagnacht 14 januari met hun inzet werd omgesprongen getuigd van zeer weinig appreciatie. Een handvol jongeren vond het nodig hun vrijgezellen te vieren boven op het dak van de kerststal. Alsof dit feit op zich niet voldoende was, kozen ze diezelfde Kerststal uit als urinoir. Zowel binnenin als tegen de buitenkant van de stal werd de boel ondergeplast. We hoeven U niet te vertellen dat dit zeer aangenaam was voor de mensen die enkele uren later de taak hadden om alles netjes af te breken en op te bergen voor volgende Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Op de koop werd ook een beeltenis van een van de dieren ontvreemd. Het is erg ver gekomen dat anderen ervoor moesten zorgen dat niet meer schade werd aangebracht door te midden jullie feestje de meest kostbaarste beeltenis weg te nemen…

Waarschijnlijk was het verzinnen van een echt grappige en doordachte opdracht te veel werk of was het gezond verstand al een tijdje weggespoeld, dit neemt niet weg dat het RESPECT die avond zeer ver te zoeken was. Zelfs wanneer (en dit valt zeker in twijfel te trekken) deze actie een aanklacht is tegen al wat het laatste jaar in de Kerk werd blootgelegd kan niemand dergelijk gedrag goedkeuren. Bovendien had de organisatie die door jullie vandalistisch gedrag getroffen werd werkelijk niets met de Kerk te maken.

Misschien is na de kater ook het gezond verstand teruggekeerd en zijn jullie moedig genoeg om jullie excuses (in de eerste plaats aan het feestcomité) aan te bieden. In elk geval wordt verwacht dat het ontvreemde teruggegeven wordt!!!

De commentaren zijn gesloten.