08-02-11

Nieuw logo Vrije Basisschool Nieuwkapelle

Onlangs kreeg de basisschool nieuw logo:

 

nieuw logo basisschool.png

Het logo kwam er natuurlijk niet zomaar. Er is een heuse schoolvisie aan verbonden. Hieronder probeerden we even om deze visie kort te schetsen:

Weids

Wat ons omringt willen we ook zijn: school met een weidse blik, in een landschap van leren en naar het leven. Energieke sfeer en een warme blik willen onzebegeleidingsstijl kenmerken.

Windmolens

Windmolens aan de horizon trekken de blik van wie op weg is naar Nieuwkapelle. In ons op-weg-zijn met kleuters en kinderentrekt ons een goddelijke blik. Een kijkwijze, die we ons steeds opnieuw zoeken, eigen maken. Aan de horizon het beeld van een wachtende vader. (naar Lucas 15). Opdat kinderen nooit verloren hoeven te lopen in het leven, willen we hen vanuit dit evangelisch perspectief weg-wijzen, de Weg wijzen.

Wij

Wij maken samen school. Blauw is de basiskleur van het Logo. Blauw staat voor trouw. Dit trouw blijven aan de basiswaarden van waaruit en waar we naartoe werken. Ze vormen de bron en de monding. Belangrijk is het de zelfstandigheid en de eigenheid van elk kind te waarderen en van daaruit verdere ontwikkeling, creativiteit, vernieuwing en flexibiliteit te prikkelen. Hemelsblauw is 'ons wij'. als we denken aan de vaak mooie resultaten op vlak van samenwerking met ouders en het dorp. Samen Sterk!

Wijs

Het hoopvolle groen dat onze weidse blik omringt , appelleert ons: 'Kijk positief en je ziet beter !"

Een zeer mooi logo met een klare visie! proficiat aan de school en doe zo verder! Het hoeft niet gezegd wat voor een meerwaarde de school aan ons dorp geeft! Dank aan meester Ludo voor het bezorgen van tekst en logo...

22:16 Gepost door Dries in School | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.