31-03-11

Nieuwkapelle, de komende maanden opnieuw een bouwwerf…

1april11.jpgVia verschillende bronnen bereikte het nieuws ons dat er ernstige problemen zijn met de rioleringen in Nieuwkapelle. De riolering zou niet enkel te horizontaal liggen, er zou eveneens sprake zijn van een ernstige besmetting van het leidingwater. Door een onzorgvuldige ontsmetting en reiniging van de buizen bij het plaatsen kreeg een zeldzame bacterie de kans om zich in het rioleerstelsel te vestigen: 

http://www.delta.tudelft.nl/nl/archief/artikel/beton-met-... .

betonbacterie.jpg

De bacterie, Lactobacillus sporogenes, is enkel microscopisch waar te nemen. Volgens microbiologen kun je het diertje het best omschrijven als een minuscuul visje. Het visje, dat slechts bij veelvuldige besmetting schadelijk kan zijn voor de mens is een nachtmerrie voor betton. In het zuiden van het land zijn reeds grote lekken ontstaan met ernstige besmetting van het leidingwater ten gevolge van een grote aanwezigheid van deze bacterie. Daarom heeft men beslist om de riolen zo snel mogelijk te vervangen.

De werken zouden komende maandag reeds van start gaan. Vrijdagavond is er reeds een infomoment voorzien om 17u30 ter hoogte van het dorpsplein. Om de verkeersproblemen tijdens de werken zo klein mogelijk te houden zou het de bedoeling zijn om de werken aan het Dorpsplein te starten en van daaruit de Nieuwkapellestraat en de Lostraat te voorzien. Bewoners wordt aangeraden spaarzaam te zijn met leidingwater. Het water kan op een zeer eenvoudige manier ontsmet worden door een kleine hoeveelheid zout toe te voegen. Meer info zo spoedig mogelijk op deze blog!

23:03 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goeie aprilgrap !!!

Gepost door: Xaf | 02-04-11

Tzal wel wezen!

Gepost door: Dries | 05-04-11

De commentaren zijn gesloten.