08-04-11

Fietspaden in Nieuwkapelle... van droom naar nachtmerrie...

fietspad.jpgDIKSMUIDE - In Diksmuide moeten er nog steeds 22 kilometer fietspaden aangelegd worden. De dossiers hiervoor zitten echter muurvast en van de noodzakelijke onteigeningen komt er niets in huis. Dat zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A).
'De Schoorbakkestraat, de Klerkenstraat, de Pervijzestraat, de Oudekapellestraat, de Lostraat, de Nieuwkapellestraat, de Koekelarestraat, de Roesdammestraat en de Vladslostraat. Al deze wegen wachten nog steeds op de aanleg van een fietspad. Het Aankoopcomité van de FOD Financiën moet eerst de nodige onteigeningen realiseren en de koopaktes opmaken. Tot dan is het wachten geblazen', vertelt schepen van Mobiliteit Kurt Vanlerberghe (SP.A).

 

fietspadenrapport_5k.jpg'Het is een ramp. In juni 2010 werden er twee kostenramingen opgevraagd, maar in maart 2011 is er daar nog niets mee gebeurd. Dit betekent dat het Aankoopcomité nog geen enkele onteigening heeft gedaan. Diksmuide scoort heel zwak op het vlak van fietspaden die via de Vlaamse overheid gefinancierd worden. Onze dossiers zijn in orde, de schuld ligt duidelijk bij het Aankoopcomié. Het Aankoopcomité draait vierkant', vervolgt Kurt Vanlerberghe.
Volledig artikel: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BA...
 
Bron: http://www.nieuwsblad.be/
 
 

09:20 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.