12-04-11

Snelheidsbord op zonne-energie in de Lostraat

te snel.jpgDIKSMUIDE - In de Lostraat in Nieuwkapelle en de Pervijzestraat in Pervijze zijn twee preventieve snelheidsborden op zonne-energie geïnstalleerd. 'Met het geld van het verkeersveiligheidsfonds kocht de politiezone De Polder acht borden', weet burgemeester Lies Laridon (CD&V). 'Niet alleen Diksmuide, maar ook Koekelare, Kortemark en Houthulst krijgen er twee. In totaal gaat het om een investering van 30.000 euro.'
De stad Diksmuide koos niet toevallig voor de Lo- en Pervijzestraat. Op beide locaties klagen omwonenden vaak over de overdreven snelheid van voorbijrijdende wagens. De borden moeten dat euvel verhelpen door bestuurders te informeren over hun snelheid. Wie zich niet aan de limiet houdt, krijgt de boodschap 'te snel' te zien. Chauffeurs die de maximumsnelheid wel respecteren, krijgen van het bord een bedankje. Op die manier hoopt de politie de veiligheid voor alle deelnemers aan het verkeer te verhogen.

Omdat de borden op zonne-energie werken, hebben ze geen elektriciteitsaansluiting nodig. In landelijke omgevingen zijn deze toestellen daarom erg handig. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan bestaande palen en makkelijk te verplaatsen. Naast de snelheid registreren de borden ook de drukte op de locatie en het uur waarop wagens voorbijrijden. Op die manier kan de politie hun nut snel evalueren.
 
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

18:05 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hij gaat niet boven de 120 hahah XD

Gepost door: anonieme chauffeur | 19-04-11

Mijn record is er 135, zonder fot in overgang en met maar één draaitafel... Yes, MY CAR RULES

Gepost door: schildpad | 23-04-11

De commentaren zijn gesloten.