11-05-11

Geen nieuwe windmolens in Nieuwkapelle

Ondanks de grote inspanningen van Beauvent en de positieve signalen van de Stad Diksmuide wordt er geen toestemming gegeven voor de bouw van extra windmolens. De Vlaamse overheid weigert van de aanvragen goed te keuren, niettegenstaande het positieve advies van Stad Diksmuide. Onbegrijpelijk bijna, nergens is men zo trots op 'zijn' molens als in Nieuwkapelle en overal gaat men op zoek naar hernieuwbare energie…

 

nieuwkapellemolen.jpg

 

Dit artikel op 11/05/2011 te vinden op http://www.nieuwsblad.be/

NIEUWKAPELLE - Beauvent krijgt van de Vlaamse overheid geen bouwvergunning voor drie bijkomende windmolens. Nochtans heeft Diksmuide een milieuvergunning afgeleverd.

 

 

Een milieuvergunning en een bouwvergunning hangen vast aan elkaar. Het is alle twee of niets en voor de windmolens in Nieuwkapelle is het niets. ‘Voor de stad mochten er nieuwe windmolens komen bij de twee bestaande exemplaren', verklaart schepen voor energie Kurt Vanlerberghe (SPA). ‘Vandaar dat wij een milieuvergunning hebben afgeleverd voor drie nieuwe windmolens. Het is de Vlaamse overheid en vooral Monumenten en Landschappen die dwars liggen. Bijkomende windmolens vormen een bedreiging voor het mooie landschap van de Westhoek. Daarbij staat Diksmuide niet vermeld als vestigingsplaats in de provinciale beleidsvisie ‘Ruimte voor windturbineprojecten in West-Vlaanderen.'

‘In de Westhoek is er veel wind, zo onmiddellijk achter de kustlijn. Vandaar dat de stad positief staat tegenover de bijkomende windmolens. Bovendien is er een draagvlak bij de inwoners. Er zijn amper tien klachten tegen de drie nieuwe windmolens ingediend. Zo was er enige tijd terug in Kortemark geen draagvlak bij de bevolking maar de gemeente komt wel in aanmerking voor de plaatsing van windmolens. Dat is tegenstrijdig en er schort iets aan dit vergunningsbeleid', aldus nog Kurt Vanlerberghe.
 
bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=0N...

 

18:02 Gepost door Dries in Beauvent, Toerisme | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

in de plaats van deze molens krijgen we wel iets veel leukers. Er zijn geruchten dat er op het gehucht de Groigne een steenbreker komt. In de plaats van groene stroom krijgen we gratis veel lawaai en stof. T'zal druk worden in de Groignestraat .

Gepost door: Marc Debeir | 30-05-11

De commentaren zijn gesloten.