28-09-11

Geen breekinstallatie in driekapellen (Oudekapelle)

OUDEKAPELLE - Diksmuide besliste gisteren om de breekinstallatie van ondernemer Vandenbroecke in Oudekapelle te weigeren. Het bedrijf krijgt geen bouwvergunning.Bruno Vandenbroecke uit Middelkerke wil zijn bedrijf verhuizen naar een perceel van zo'n 17.000 vierkant meter, gelegen aan de Groignestraat in Oudekapelle. Hij wil er loodsen bouwen voor de stokkering van bouwmaterialen, voertuigen en puinafval.

Daarbij hoort ook een mortel- en betoncentrale en een tijdelijke breekinstallatie die 25 dagen per jaar zou werken.

95 klachten

‘In totaal zijn er 95 klachten ingediend. Vooral over de breekinstallatie zijn veel bezwaren binnengekomen. Veel bewoners vinden dat zo'n bedrijf niet thuishoort in de omgeving van landelijke dorpen als Nieuwkapelle en Oudekapelle. Vandaar dat het schepencollege de bouwvergunning weigert. De milieuvergunning krijgt een negatief advies', zegt Eric De Keyser (SP.A), schepen van ruimtelijke ordening.

Bufferstrook

‘In de bouwaanvraag is een bufferstrook van vijf tot acht meter voorzien, terwijl daar een groene strook van vijftien meter noodzakelijk is. Vandaar dat de aanvraag ongeldig is. Zo'n brede, groene buffer is absoluut noodzakelijk omdat dit terrein zich in een agrarisch waardevol gebied bevindt, dat grenst aan het beschermde komgrondengebied van Lampernisse', vervolgt De Keyser.

‘Het bedrijf zou milieuhinder veroorzaken in dat waardevolle gebied. Naast de stof- en lawaaihinder, zijn de gebouwen 13,50 meter hoog. De mortel- en betoncentrale trekt overmatig zwaar vrachtwagenverkeer aan en er zou 3.000 ton gevaarlijk afval gestockeerd worden', zegt Eric De Keyser.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GE...

De commentaren zijn gesloten.