28-09-11

Geen breekinstallatie in driekapellen (Oudekapelle)

OUDEKAPELLE - Diksmuide besliste gisteren om de breekinstallatie van ondernemer Vandenbroecke in Oudekapelle te weigeren. Het bedrijf krijgt geen bouwvergunning.Bruno Vandenbroecke uit Middelkerke wil zijn bedrijf verhuizen naar een perceel van zo'n 17.000 vierkant meter, gelegen aan de Groignestraat in Oudekapelle. Hij wil er loodsen bouwen voor de stokkering van bouwmaterialen, voertuigen en puinafval.

Daarbij hoort ook een mortel- en betoncentrale en een tijdelijke breekinstallatie die 25 dagen per jaar zou werken.

95 klachten

‘In totaal zijn er 95 klachten ingediend. Vooral over de breekinstallatie zijn veel bezwaren binnengekomen. Veel bewoners vinden dat zo'n bedrijf niet thuishoort in de omgeving van landelijke dorpen als Nieuwkapelle en Oudekapelle. Vandaar dat het schepencollege de bouwvergunning weigert. De milieuvergunning krijgt een negatief advies', zegt Eric De Keyser (SP.A), schepen van ruimtelijke ordening.

Bufferstrook

‘In de bouwaanvraag is een bufferstrook van vijf tot acht meter voorzien, terwijl daar een groene strook van vijftien meter noodzakelijk is. Vandaar dat de aanvraag ongeldig is. Zo'n brede, groene buffer is absoluut noodzakelijk omdat dit terrein zich in een agrarisch waardevol gebied bevindt, dat grenst aan het beschermde komgrondengebied van Lampernisse', vervolgt De Keyser.

‘Het bedrijf zou milieuhinder veroorzaken in dat waardevolle gebied. Naast de stof- en lawaaihinder, zijn de gebouwen 13,50 meter hoog. De mortel- en betoncentrale trekt overmatig zwaar vrachtwagenverkeer aan en er zou 3.000 ton gevaarlijk afval gestockeerd worden', zegt Eric De Keyser.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GE...

17-09-11

Waterbodems IJzerbekken sterk vervuild

DIKSMUIDE - De helft van de waterbodems in het IJzerbekken is sterk vervuild. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde twintigste waterrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Voor de periode 2007-2010 blijkt dat de waterbodemkwaliteit bij dertig procent van de onderzochte Vlaamse meetplaatsen sterk verontreinigd is. Daartoe behoort ook de IJzer. Volgens de VMM is de verontreiniging van de waterbodems historisch. Vele decennia lang is het afvalwater van de huishoudens, de bedrijven en de landbouw via de Handzamevaart in de IJzer geloosd.

Bron: Nieuwsblad.be http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I5...

(foto: Big Jump Knokkebrug 2011)

Noot: Men spreekt in dit artikel over de vervuiling door de Handzamevaart. De monding van de Handzamevaart ligt echter net voorbij Diksmuide in de richting van Nieuwpoort. De kwaliteit van de waterbodem ter hoogte van Nieuwkapelle zal dus waarschijnlijk veel beter zijn dan in dit artikel aangegeven…

07-09-11

Geen Kermis zonder sponsors!

Enkel door het harde werk vab vrijwilligers en de bijdrage van deze sponsors werd Kermis Nieuwkapelle 2011 mogelijk gemaakt!!!

Kermis Nieuwkapelle Sponsors 2011.JPG

!!! Bedankt iedereen !!!

tafelvoetbaltornooi d' Oude Smisse (zaterdag 3 september)

In d' Oude Smisse had zaterdag voor de eerste maal een tafelvoetbaltornooi plaats. Zo'n 14 liefhebbers gingen de strijd aan. Uiteindelijk werd de wedstrijd voor het brons beslecht in het voordeel van Anton en Kurt, dit ten nadele van Sebastiaan en Steven. Het werd (10-8). In de finale waren Brecht en Jelle een maatje te groot voor Andy en Jelle, het werd 5-10.

Tafelvoetbaltornooi Nieuwkapelle 2011.JPG

23:49 Gepost door Dries in D'Oude Smisse, Kermis/feest | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-11

03/09/11 Kermisviswedstrijd

viswedstrijd 2011 014.JPG

Zo'n dertig (loze) vissertjes waren reeds vroeg in de weer om het pleit te beslechten. Het zonnetje was reeds van de partij en ook de vissen leken er zin in te hebben. Uiteindelijk werd Vanoutte Walter de winnaar met maar liefst 32 vissen, goed voor 2kg880. Marc Seys werd tweede en als eerste Nieuwkapellenaar met 29 vissen, eveneens goed voor 2Kg880. Derde werd Andy Defever met 8 vissen goed voor 2kg300. De vissen werden na het wegen teruggezet. Het was aangenaam vertoeven langs het water, meer moest dat niet zijn...

viswedstrijd 2011 002.JPG

viswedstrijd 2011 012.JPG  viswedstrijd 2011 022.JPG  viswedstrijd 2011 009.JPG

viswedstrijd 2011 007.JPG

viswedstrijd 2011 015.JPG

viswedstrijd 2011 017.JPG                    viswedstrijd 2011 020.JPG

viswedstrijd 2011 026.JPG

Warme beenhesp SK Nieuwkapelle

Na het spelen en het trainen komt de honger. SK Nieuwkapelle zorgde voor heerlijke beenhesp...

mama kermis 157.JPG

mama kermis 161.JPG

16:09 Gepost door Dries in Kermis/feest, SK Nieuwkapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderactiviteit, organisatie vrije basisschool (medewerking KSA Lo)

Naar jaarlijkse gewoonte werd de kermis ingezet met een activiteit voor de allerkleinsten. De KSA-begeleiding van Lo zorgde voor aangename spelletjes op het trainingsveld van SK nieuwkapelle... Het startschot van de Kermisweek 2011 werd zo gegeven...

mama kermis 135.JPG

mama kermis 137.JPG

mama kermis 144.JPG

mama kermis 146.JPG

Met dank aan Ria Vandenbroucke en Tine Laplasse voor de foto's

 

16:07 Gepost door Dries in Andere, Kermis/feest, School | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-11

Kermis voor de deur!!!

De kermis voor de deur, de folder viel reeds in de bus. Vrijwilligers leggen de laatste hand aan de voorbereiding van de talloze activiteiten. Zelfs de blog is terug in gang geschoten Knipogen... Hieronder nog enkele foto's om u wat warm te maken voor het toneel van komende zondag. Zoals u kunt zien in een nieuw jasje!!!

foto's mama 062.JPG

foto's mama 050.JPG          foto's mama 053.JPG

Info over het toneel kunt u vinden wanneer u even benden kijkt op deze blog.

Het kermisprogramma kunt u vinden via de link aan de rechterkant van deze blog.

Alvast een zeer fijne Kermisweek aan allen!

De blog bestaat 3 jaar...

Hoewel het de laatste tijd wat moeilijk werd om de info up to date te houden mochten we enkele dagen geleden de derde verjaardag van deze blog vieren!!! Met de belofte de opgelopen schade in te halen gaan we het vierde jaar te lijf!!! Vanaf heden doen we weer 200 procent ons best om de info zo snel mogelijk op deze blog te zetten, want 40.000 bezoekers in drie jaar is geen toeval!!!

19:06 Gepost door Dries in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |