13-02-12

Rolstoelgebruiker sterft na ongeval in Nieuwkapelle

NIEUWKAPELLE - In Nieuwkapelle is zaterdagochtend een 41-jarige rolstoelgebruiker overleden na een verkeersongeval. Dat bevestigt de lokale politie.
 
De man reed met zijn elektrische rolstoel in de Loostraat in Nieuwkapelle in de richting van Loo. Een achterligger merkte de man te laat op en reed hem aan. Zowel de wagen als de elektrische rolstoel belandden in de sloot.

De 41-jarige man uit de provincie Luik overleed ter plaatse. De man was met zijn moeder op bezoek bij een vriend in Nieuwkapelle. De bestuurster van de wagen, een 23-jarige vrouw uit Nieuwkapelle, verkeerde in shock, maar raakte niet gewond.
Bron: Het nieuwsblad

 

 

10:09 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Duikers van Brandweer oefenen ijsduiken in Nieuwkapelle

NIEUWKAPELLE - De duikers van de brandweerkorpsen van Lo-Reninge, Veurne en Diksmuide hebben gisteren in de waterput van Nieuwkapelle een training in het ijsduiken georganiseerd. Bart Boussemare (Lo-Reninge) is de organisator van deze frisse oefening.

'Het is het ideale moment om te trainen in het ijsduiken', zegt Hendrik Mostrey, duiker bij het Diksmuidse vrijwillig brandweerkorps. 'We hebben daar als brandweerduikers niet zoveel kans toe. Het doel van deze training is om mensen onder het ijs te leren redden met allerlei fijne technieken.'

Zo'n vijftien duikers van de korpsen van Lo-Reninge, Veurne en Diksmuide namen deel. 'Eerst hebben we twee gaten gezaagd in het dikke pakijs. Daarna gaan de duikers kopje onder via het eerste gat. Natuurlijk blijven ze met een koord veilig vast geklikt aan een brandweerman aan wal. Via die koord geeft de brandweerman tekens door aan de duiker. Daarvoor gebruiken we een speciale seintechniek, een soort van morsetaal die ze in de scheepvaart gebruiken. Zo geven we instructies aan de brandweerman onder water om hem sneller te vinden en boven te halen. Zo'n manier van werken zorgt voor een kortere reddingstijd, van levensbelang voor het slachtoffer', vervolgt Hendrik Mostrey.

Hendrik Mostrey (48) is arbeider in de garage van de stad Diksmuide en vrijwilliger bij het Diksmuidse brandweerkorps. Hij is brandweerman, duiker en ambulancier. Hij is nauw betrokken bij de ijsmetingen in Diksmuide. 'Het meten van de dikte van het ijs is al meerdere dagen een dagelijkse taak voor mij. Iedere dag vertrek ik om 08.15 uur voor de metingen. Ik heb hulp van een collega, die mijn veiligheid in het oog houdt. Op elf plaatsen boor ik in het ijs en daarna maak ik een verslag op voor de burgemeester. Het is uiteindelijk de burgemeester die beslist om het schaatsverbod al dan niet op te heffen', besluit Hendrik Mostrey.

 Bron: Het nieuwsblad

Meer foto's op http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

http://www.focus-wtv.tv/video/brandweer-oefent-op-ijsduiken

09:42 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-12

Valentijnsontbijt d' Oude Smisse 12/02

Op zondag 12 februari is er terug valentijsontbijt met bubbels in d'Oude Smisse.

Je kunt er romantisch ontbijten van 8 tot 10u. Inschrijven noodzakelijk uiterlijk op 10 februari!

Maak er alvast een romantische dag van!

21:34 Gepost door Dries in D'Oude Smisse, Toerisme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |