07-09-11

Geen Kermis zonder sponsors!

Enkel door het harde werk vab vrijwilligers en de bijdrage van deze sponsors werd Kermis Nieuwkapelle 2011 mogelijk gemaakt!!!

Kermis Nieuwkapelle Sponsors 2011.JPG

!!! Bedankt iedereen !!!

18-08-11

kalender Kermis 2011

De Kermisweek staat alweer voor de deur. Binnenkort valt ook de folder weer in de bus. U kunt het activiteitenaanbod reeds vinden op deze blog. Via de categorie Kermisprogramma 2011 aan de rechterkant van deze blog krijgt u een volledig overzicht. U kunt natuurlijk ook op de Activiteitenkalender aan de rechterkant van deze blog klikken! Tot dan!

kermis.png

26-06-11

Blog terug actief...

Meer dan een maand werd geen bericht meer gepost. Dit omdat ik volop in de examenperiode beland was. Goed nieuws voor de supporters van deze blog: Deze periode ligt alweer achter me zodat ik me terug met veel goesting op de blog kan storten. Even ter herinnering: belangrijke data kunt u altijd terugvinden via de activiteitenkalender links op deze blog. Het is een rechtstreekse link naar de overzichtelijke kalender, verzorgd door de dorpsraad...

12:26 Gepost door Dries in Andere, Dorpsraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Oproep Dorpsraad

Beste automobilist,

De lente is weer in het land, de mensen komen weer wat vaker buiten. Kinderen komen te voet of met de fiets naar school, mama's wandelen met de kinderwagens, ouderen gaan weer vaker op stap.

Met de dorpsraad ijveren we voor een aangenaam en veilig dorpsklimaat. Daarom durven wij aandringen om het voetpad niet als parking te gebruiken. Indien u dit noodgedwongen toch dient te doen (wij zijn ons bewust van het parkeerprobleem) kunt u, door een doorgang van 1 tot 1,5 meter te laten, meezorgen voor een veilige situatie.

Hartelijk dank om ons dorp verkeersveilig te houden, ook voor de zwakkeren in het verkeer!

Dorpsraad Nieuwkapelle. Reacties /opmerkingen steeds welkom via deze blog!

verkeersveilig Nieuwkapelle.jpg

18:45 Gepost door Dries in Dorpsraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-11

Activiteitenkalender

Tom Decorte stuurde me enkele weken terug in naam van de dorpsraad een zeer nuttige link door. Via één klik op

http://www.google.com/calendar/embed?src=8r32agfcf60k6oci...

krijgt u een overzichtje van alle activiteiten binnen het Nieuwkapels verenigingsleven! Een vaste link naar deze activiteitenkalender zo vlug mogelijk bij de rubrieken 'Belangrijke Data !!!' en 'Bezoek deze ook eens'  (lijst met zeer interessante websites!) aan de linkerkant van deze blog.

Tom (en de Dorpsraad) staat in voor het Up-to-date houden van deze kalender. Een zeer nuttige taak... Bedankt!

15:41 Gepost door Dries in Dorpsraad, Toerisme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-10

Onthaalpunt voor Nieuwkapelle!!!

Een dorpsonthaalpunt is een open plek in het dorp met informatieborden met foto's en tekeningen die uitleg geven over de lokale geschiedenis en de bezienswaardigheden. Daarbij staan er ook enkele zitbanken of picknickbanken.

‘Al deze panelen brengen een mix van informatie over het landschap en erfgoed, over de couleur locale, de Eerste Wereldoorlog. De informatiepunten bouwen we zo dicht mogelijk bij de recreatieve paden en verbindingen', vertelt toerismeschepen Peter Bossu (SP.A). ‘De lokale bevolking is nauw betrokken bij de inhoudelijke samenstelling via bijeenkomsten van de dorpsraden. De kinderen van het dorp hebbenn hun inbreng. Zo starten een aantal kinderen van de basisscholen met het maken van tekeningen voor deze infopanelen'.

Het is de bedoeling dat dit klaar is tegen de zomer.

Bron: Het Nieuwsblad 15/03/2010

Misschien is er ook een plaatsje om de Blog wat kenbaar te maken?

11:00 Gepost door Dries in Dorpsraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-09

Verslag Vergadering dorpsraad (december '08)

Zoals de meesten onder jullie reeds weten werd een aantal jaren geleden een dorpsraad in Nieuwkapelle samengesteld. Om iedereen op de hoogte te houden van het doen en laten van de dorpsraad werd beslist om een beknopte samenvatting via deze blog te publiceren. Om de daad direct bij het woord te voegen leest u hieronder wat kruimels uit het verslag van de vergadering van 18/12/2008.

vergadering


***Er wordt gevraagd aan de stad of het mogelijk is om specifieke spandoeken te bezorgen in functie van de signalisatie voor het verkeer bij speciale aangelegenheden. (vb “Opgelet kermis in het dorp”).Ook de signalisatie van zone 30 rond de school zou, wat het plaatsen van de verkeersborden betreft, herbekeken worden.

***De dorpsraad kaart ook aan dat heel wat voorbijrijdend verkeer zich niet aan de toegestane snelheid houdt. Hoewel de kasseien de indruk zouden wekken dat er sneller wordt gereden dan het werkelijk is blijven heel wat mensen ervan overtuigd dat er veel te snel gereden wordt in de dorpskom. De dorpspoorten zouden voorlopig hun effect wat missen. Er zou waarschijnlijk meer effect bekomen worden als deze poorten worden ingericht zoals in het ontwerp van de herinrichting werd goedgekeurd. (aanplanten struiken en bomen)

***Het tekort aan parkeerplaatsen werd doorgespeeld aan het Vlaamse Gewest. Op het dorpsplein werden drie extra parkeerplaatsen aangelegd. De dorpsraad is van mening dat hiervoor ook aan de Oostkant van de Lostraat en recht tegenover D’Oude Smisse extra mogelijkheden zijn.

15:09 Gepost door Dries in Dorpsraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |