13-02-12

Rolstoelgebruiker sterft na ongeval in Nieuwkapelle

NIEUWKAPELLE - In Nieuwkapelle is zaterdagochtend een 41-jarige rolstoelgebruiker overleden na een verkeersongeval. Dat bevestigt de lokale politie.
 
De man reed met zijn elektrische rolstoel in de Loostraat in Nieuwkapelle in de richting van Loo. Een achterligger merkte de man te laat op en reed hem aan. Zowel de wagen als de elektrische rolstoel belandden in de sloot.

De 41-jarige man uit de provincie Luik overleed ter plaatse. De man was met zijn moeder op bezoek bij een vriend in Nieuwkapelle. De bestuurster van de wagen, een 23-jarige vrouw uit Nieuwkapelle, verkeerde in shock, maar raakte niet gewond.
Bron: Het nieuwsblad

 

 

10:09 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Duikers van Brandweer oefenen ijsduiken in Nieuwkapelle

NIEUWKAPELLE - De duikers van de brandweerkorpsen van Lo-Reninge, Veurne en Diksmuide hebben gisteren in de waterput van Nieuwkapelle een training in het ijsduiken georganiseerd. Bart Boussemare (Lo-Reninge) is de organisator van deze frisse oefening.

'Het is het ideale moment om te trainen in het ijsduiken', zegt Hendrik Mostrey, duiker bij het Diksmuidse vrijwillig brandweerkorps. 'We hebben daar als brandweerduikers niet zoveel kans toe. Het doel van deze training is om mensen onder het ijs te leren redden met allerlei fijne technieken.'

Zo'n vijftien duikers van de korpsen van Lo-Reninge, Veurne en Diksmuide namen deel. 'Eerst hebben we twee gaten gezaagd in het dikke pakijs. Daarna gaan de duikers kopje onder via het eerste gat. Natuurlijk blijven ze met een koord veilig vast geklikt aan een brandweerman aan wal. Via die koord geeft de brandweerman tekens door aan de duiker. Daarvoor gebruiken we een speciale seintechniek, een soort van morsetaal die ze in de scheepvaart gebruiken. Zo geven we instructies aan de brandweerman onder water om hem sneller te vinden en boven te halen. Zo'n manier van werken zorgt voor een kortere reddingstijd, van levensbelang voor het slachtoffer', vervolgt Hendrik Mostrey.

Hendrik Mostrey (48) is arbeider in de garage van de stad Diksmuide en vrijwilliger bij het Diksmuidse brandweerkorps. Hij is brandweerman, duiker en ambulancier. Hij is nauw betrokken bij de ijsmetingen in Diksmuide. 'Het meten van de dikte van het ijs is al meerdere dagen een dagelijkse taak voor mij. Iedere dag vertrek ik om 08.15 uur voor de metingen. Ik heb hulp van een collega, die mijn veiligheid in het oog houdt. Op elf plaatsen boor ik in het ijs en daarna maak ik een verslag op voor de burgemeester. Het is uiteindelijk de burgemeester die beslist om het schaatsverbod al dan niet op te heffen', besluit Hendrik Mostrey.

 Bron: Het nieuwsblad

Meer foto's op http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

http://www.focus-wtv.tv/video/brandweer-oefent-op-ijsduiken

09:42 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-11

Brandmelding langs de Oude Zeedijk.

Zondagavond werd de brandweer van Diksmuide opgeroepen voor een elektriciteitsbrand langs de Oude Zeedijk te Nieuwkapelle. Ook de brandweer van Lo kwam ter plaats. Dit is steeds zo voor het grondgebied van Nieuwkapelle omdat de brandweer van Lo sneller ter plaatse is. Bij aankomst stelde de brandweer vast dat de vonkjes ter hoogte van een elekticiteitspaal veroorzaakt werden door de mist en dat verder ingrijpen niet nodig was.

 

 Info over de brandweer Diksmuide steeds op http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

DJ Michel, in de finale op TOP RADIO

 
Alweer aangenaam nieuws in verband met DJ Michel. Zelfs ver over de gemeentegrenzen scheert hij hoge toppen. Deze keer haalde hij de finale bij Top Radio Aalter. Deze finale gaat nu vrijdag (18/11/2011) door. De winnaar kan een eigen programma op de radiozender krijgen!
 
Via de link hieronder meer info over deze wedstrijd:

10-11-11

Verse spruitjes...

Donderdagmorgen 3/11/2011 verloor een landbouwvoertuig zijn lading spruitjes ter hoogte van de Nieuwkapellestraat. Een ploeg van de brandweer Diksmuide was een hele tijd in de weer om het wegdek terug schoon te maken. Het spoor was een kleine tweehonderd meter lang en bedekte een volledig rijvak. Foto's http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

spruitjes001.jpg

spruitjes004.jpg

spruitjes003.jpg

spruitjes002.jpg

Er zal in Nieuwkapelle net iets vaker spruitjes gegeten worden de komende dagen...

12-10-11

'Diksmuide' zoekt info rond 'gehucht De Hazewind'

DIKSMUIDE - Diksmuide heeft beslist om in al zijn gehuchten een naambordje neer te planten. Het eerste bord prijkt aan Tervaete, een dorpje langs de IJzer, waar amper tien huizen staan. Dat is de voorbode van 54 andere naamborden.

'Uit een inventaris van alle Diksmuidse gehuchten, blijkt dat er in totaal 55 zijn. Ieder gehucht krijgt in de nabije toekomst twee naamborden, die van een speciaal type zijn, zoals voorzien is in de wetgeving. De inplanting zal variëren naargelang de plaatselijke situatie bij het gehucht. De NV Verfaillie-Leroy uit Zillebeke heeft de borden en paaltjes geleverd. De kostprijs van het totale project bedraagt 4.472,16euro', weet Pieter 'tKint van Toerisme Diksmuide.

'Het initiatief draagt bij tot het bewaren van het erfgoed en heeft een culturele en toeristische meerwaarde', zegt toerismeschepen Peter Bossu (SP.A). 'Enkele horecazaken herinneren ons nog aan de naam van een kruispunt of een gehucht. Om te vermijden dat de mooie wijknamen uit het collectief geheugen verdwijnen, wil het stadsbestuur de streekeigen namen op locatie aanbrengen. Dat idee wordt ook door de Diksmuidse stadsgidsen toegejuicht.'

'De gehuchtennamen zijn vaak eeuwen oud. Ze zijn gegroeid en ontsproten aan het taalgebruik van de plaatselijke bevolking. De bewoners zijn er trots op. Die toponiemen vind je vaak terug op toeristische kaarten, fiets- en wandelkaarten en in oude toeristische borden. Met de stad Diksmuide willen we onze gehuchten in ere herstellen en meteen een toeristische infrastructuur uitbouwen', zegt Peter Bossu.

Van heel wat gehuchten is er echter weinig geweten. Voor Nieuwkapelle is men op zoek naar info rond de 'Hazewind'.

bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=IB...

Het Nieuwsblad 12/10/2011 

28-09-11

Geen breekinstallatie in driekapellen (Oudekapelle)

OUDEKAPELLE - Diksmuide besliste gisteren om de breekinstallatie van ondernemer Vandenbroecke in Oudekapelle te weigeren. Het bedrijf krijgt geen bouwvergunning.Bruno Vandenbroecke uit Middelkerke wil zijn bedrijf verhuizen naar een perceel van zo'n 17.000 vierkant meter, gelegen aan de Groignestraat in Oudekapelle. Hij wil er loodsen bouwen voor de stokkering van bouwmaterialen, voertuigen en puinafval.

Daarbij hoort ook een mortel- en betoncentrale en een tijdelijke breekinstallatie die 25 dagen per jaar zou werken.

95 klachten

‘In totaal zijn er 95 klachten ingediend. Vooral over de breekinstallatie zijn veel bezwaren binnengekomen. Veel bewoners vinden dat zo'n bedrijf niet thuishoort in de omgeving van landelijke dorpen als Nieuwkapelle en Oudekapelle. Vandaar dat het schepencollege de bouwvergunning weigert. De milieuvergunning krijgt een negatief advies', zegt Eric De Keyser (SP.A), schepen van ruimtelijke ordening.

Bufferstrook

‘In de bouwaanvraag is een bufferstrook van vijf tot acht meter voorzien, terwijl daar een groene strook van vijftien meter noodzakelijk is. Vandaar dat de aanvraag ongeldig is. Zo'n brede, groene buffer is absoluut noodzakelijk omdat dit terrein zich in een agrarisch waardevol gebied bevindt, dat grenst aan het beschermde komgrondengebied van Lampernisse', vervolgt De Keyser.

‘Het bedrijf zou milieuhinder veroorzaken in dat waardevolle gebied. Naast de stof- en lawaaihinder, zijn de gebouwen 13,50 meter hoog. De mortel- en betoncentrale trekt overmatig zwaar vrachtwagenverkeer aan en er zou 3.000 ton gevaarlijk afval gestockeerd worden', zegt Eric De Keyser.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GE...

17-09-11

Waterbodems IJzerbekken sterk vervuild

DIKSMUIDE - De helft van de waterbodems in het IJzerbekken is sterk vervuild. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde twintigste waterrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Voor de periode 2007-2010 blijkt dat de waterbodemkwaliteit bij dertig procent van de onderzochte Vlaamse meetplaatsen sterk verontreinigd is. Daartoe behoort ook de IJzer. Volgens de VMM is de verontreiniging van de waterbodems historisch. Vele decennia lang is het afvalwater van de huishoudens, de bedrijven en de landbouw via de Handzamevaart in de IJzer geloosd.

Bron: Nieuwsblad.be http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I5...

(foto: Big Jump Knokkebrug 2011)

Noot: Men spreekt in dit artikel over de vervuiling door de Handzamevaart. De monding van de Handzamevaart ligt echter net voorbij Diksmuide in de richting van Nieuwpoort. De kwaliteit van de waterbodem ter hoogte van Nieuwkapelle zal dus waarschijnlijk veel beter zijn dan in dit artikel aangegeven…

07-09-11

Geen Kermis zonder sponsors!

Enkel door het harde werk vab vrijwilligers en de bijdrage van deze sponsors werd Kermis Nieuwkapelle 2011 mogelijk gemaakt!!!

Kermis Nieuwkapelle Sponsors 2011.JPG

!!! Bedankt iedereen !!!

16-08-11

Talent van bij ons... DJ Michel

DJ Michel laat alweer van zich horen:

dj michel.png

Bron: Wekelijks Nieuws vrijdag 12 augustus 2011

De DJ van Sound-X-Plosion doet het alweer voortreffelijk! Na winst van de DJcontest van JIM-TV is hij goed op dreef tijdens de wedstrijd van MNM.

vrijdag 21:00 in Summerclub MNM zeedijk Zeebrugge
Vrijdag 19 augustus draait DJ MICHEL zijn halve finale, supporters zijn meer dan welkom zodat het een feestje word! vergeet ook niet te stemmen via de site van www.MNM.be (gewoon 'vind ik leuk' via facebook!)
 
STEMMEN OP DE WEBSITE VAN MNM IS DUS DE BOODSCHAP!
 

Driekapellen Industriegebied? Dat Kan Niet!!!

'Hoe kun je in dit stil landbouwgebied zo'n breekinstallatie inplanten?', vraagt het buurtcomité zich af. krv

OUDEKAPELLE - De bewoners van de Alveringemstraat in Oudekapelle protesteren tegen de komst van een recyclage- en breekinstallatie van het bedrijf nv Vanden Boecke uit Wulpen. De straat hangt vol protestborden en zwarte vlaggen.

Op de hoek van de Alveringemstraat en de Groignestraat bevindt zich een perceel grond van 1,7hectare groot, dat eigendom is van Joris Bulcke. Hij is de neef van huidig burgemeester Lies Laridon (CD&V) en heeft dit perceel verkocht aan het wegenwerkenbedrijf Vanden Broecke, met de opschortende voorwaarde van het bekomen van een bouw- en milieuvergunning. 'Het is precies hier dat het schoentje wringt', zegt buurvrouw Nyssia Truant. 'Dat perceel is al sinds jaar en dag landbouwgebied, maar op het gewestplan staat het echter ingekleurd als ambachtelijke zone.'

143 handtekeningen

'De nv Vanden Broecke is momenteel gevestigd in Wulpen, maar is daar zonevreemd. De gemeente Koksijde wil het bedrijf niet regulariseren, omdat er teveel klachten zijn van lawaaioverlast. Daarom wil het hele bedrijf naar Oudekapelle verhuizen, inclusief de breekinstallatie voor puin. Dat pikken wij als buren niet en we hebben dan ook een protestbrief geschreven aan het stadsbestuur met daarop 143handtekeningen', vervolgt Nyssia Truant.

'We zijn tegen deze ambachtelijke zone, omdat alle gronden in de wijde omgeving landbouwgebied zijn. De ene kant van de Alveringemstraat is beschermd natuurgebied als deel van de komgronden van Lampernisse en de Groignestraat is een fietsverbinding voor de kinderen die naar school in Nieuwkapelle gaan. De vele vrachtwagens zullen zorgen voor een verkeersonveilige situatie en ons stiltegebied gaat verloren. Kortom, zo'n activiteit hoort niet thuis in een landbouwgebied', besluit Truant.

Openbaar onderzoek

Het is Jan Colaert (N-VA) die de kat de bel aanbindt. 'Deze ambachtelijke zone staat sinds 1979 op het gewestplan, maar is sindsdien in de vergeetput geraakt. Het stadsbestuur is destijds overeengekomen om deze ambachtelijke zone te schrappen bij de realisatie van de nieuwe bedrijventerreinen langs de N35 en om te zetten in waardevol agrarisch gebied. Ondertussen is dit evenwel nog altijd niet gebeurd, met alle gevolgen vandien.'

'De bouw- en milieuaanvraag kunnen we niet weigeren', reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Eric De Keyser (SP.A.) op zijn beurt. 'Wel zullen we specifieke maatregelen opleggen. Het is aan de bewoners om bezwaar in te dienen. Daarvoor organiseren we een niet verplicht openbaar onderzoek.'

Bron: www.nieuwsblad.be

 

08-07-11

Duikers bereiden IJzer voor op BIG JUMP

Duikers van de Brandweer van Diksmuide en Houthulst waren donderdagavond in de weer ter hoogte van de Knokkebrug. Ze screenden de bodem op zoek naar allerlei obstakels waar jumpers zich eventueel aan zouden kunnen kwetsen.

sized_Afbeelding%20011.jpg

sized_Afbeelding%20019.jpg

sized_Afbeelding%20003.jpg

Big Jump is een actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Dit jaar springt men op zondag 10/07 om 15u de IJzer in. Niet alleen jumpers maar ook kijklustigen zijn van harte welkom!

(meer info via: http://www.bigjump.be/nl/)

sized_Afbeelding%20020.jpg

Met dank aan Philip (brandweer- en blogmaat) voor de mooie foto's. De blog van Philip kun je vinden via http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/ of de link aan de linkerkant van deze blog...

23-04-11

DJ Michel in 'Het Nieuwsblad' 23/04/'11 (wedstrijd JIM)

DJ Michel blijft de media halen, hij gaat sneller dan een bordje op zonne-energie... vandaag staat volgend artikel te lezen in 'Het Nieuwsblad:
 
DJ Michel Bouuaert.jpgDIKSMUIDE - Michel Bouuaert (19) is de weekwinnaar van het programma My set Rules op JimTV, een televisieprogramma voor aanstormend dj-talent achter de draaitafel.
'Ik ben al van kleinsaf gefascineerd door muziek en de draaitafel', zegt Michel. 'Twee jaar geleden begon ik als professioneel dj Michel. Ik leg me vooral toe op electro, house en dancemuziek', zegt dj Michel, die in het dagelijkse leven keukenmonteur is.

'Ik hoop dat mijn deelname aan het televisieprogramma My set Rules mijn professionele carrière vooruit kan helpen. Mijn droom is om op grote festivals zoals Tommorowland en Laundry Day. Ik zou ook graag discotheken en clubs veroveren met mijn dj-sets. Mijn grote voorbeeld is David Geutta en hoop ooit, net zoals Guetta, muziek te mogen draaien op het partyeiland Ibiza.' (bron: 'Het Nieuwsblad)
 
ook op KW.be stond een bericht over het Nieuwkapels talent:
Michel Bouuaert uit Nieuwkapelle wint dj-wedstrijd My Set Rules - Algemeen - Nieuws - KW.be

Intussen gaat de wedstrijd op JIM gewoon door.
Om Michel naar de eerste plaats te stemmen SMS je DJ 6 naar 6651...

15-04-11

My set rules... DJ Michel op JIM TV

DJ Michel Nieuwkapelle.pngZijn jullie ook benieuwd hoe ons plaatselijk jong talent het doet op TV? Kom dan samen met ons kijken naar zijn grote avontuur in ‘My set rules’, een programma waarin 4 DJ’s strijden om eeuwige roem. Mag Michel zonder schroom zeggen ‘My set rules’ ????

 

Volgende week zie je Michel van maandag tot donderdag op TV. Maandag tot woensdag spelen de andere dj's, donderdag speelt Michel zijn set en die bekijken we samen in d'Oude Smisse

 

Uitzendingen op JimTV elke dag van 19u tot 19u30! Er was 6 weken na elkaar wekelijks een contest tussen 4 dj's, elke week is er een weekwinnaar. Deze weekwinnaars mogen op 29/04/2011 strijden voor de eerste plaats tijdens de My set rules party te Leuven.

Duimen dus dat onze Dj-Michel zijn week wint !!!
 
Bedankt Annick om me deze info te bezorgen, alvast veel succes Michel!

 

 

 

12-04-11

Snelheidsbord op zonne-energie in de Lostraat

te snel.jpgDIKSMUIDE - In de Lostraat in Nieuwkapelle en de Pervijzestraat in Pervijze zijn twee preventieve snelheidsborden op zonne-energie geïnstalleerd. 'Met het geld van het verkeersveiligheidsfonds kocht de politiezone De Polder acht borden', weet burgemeester Lies Laridon (CD&V). 'Niet alleen Diksmuide, maar ook Koekelare, Kortemark en Houthulst krijgen er twee. In totaal gaat het om een investering van 30.000 euro.'
De stad Diksmuide koos niet toevallig voor de Lo- en Pervijzestraat. Op beide locaties klagen omwonenden vaak over de overdreven snelheid van voorbijrijdende wagens. De borden moeten dat euvel verhelpen door bestuurders te informeren over hun snelheid. Wie zich niet aan de limiet houdt, krijgt de boodschap 'te snel' te zien. Chauffeurs die de maximumsnelheid wel respecteren, krijgen van het bord een bedankje. Op die manier hoopt de politie de veiligheid voor alle deelnemers aan het verkeer te verhogen.

Omdat de borden op zonne-energie werken, hebben ze geen elektriciteitsaansluiting nodig. In landelijke omgevingen zijn deze toestellen daarom erg handig. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan bestaande palen en makkelijk te verplaatsen. Naast de snelheid registreren de borden ook de drukte op de locatie en het uur waarop wagens voorbijrijden. Op die manier kan de politie hun nut snel evalueren.
 
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

18:05 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-04-11

Fietspaden in Nieuwkapelle... van droom naar nachtmerrie...

fietspad.jpgDIKSMUIDE - In Diksmuide moeten er nog steeds 22 kilometer fietspaden aangelegd worden. De dossiers hiervoor zitten echter muurvast en van de noodzakelijke onteigeningen komt er niets in huis. Dat zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A).
'De Schoorbakkestraat, de Klerkenstraat, de Pervijzestraat, de Oudekapellestraat, de Lostraat, de Nieuwkapellestraat, de Koekelarestraat, de Roesdammestraat en de Vladslostraat. Al deze wegen wachten nog steeds op de aanleg van een fietspad. Het Aankoopcomité van de FOD Financiën moet eerst de nodige onteigeningen realiseren en de koopaktes opmaken. Tot dan is het wachten geblazen', vertelt schepen van Mobiliteit Kurt Vanlerberghe (SP.A).

 

fietspadenrapport_5k.jpg'Het is een ramp. In juni 2010 werden er twee kostenramingen opgevraagd, maar in maart 2011 is er daar nog niets mee gebeurd. Dit betekent dat het Aankoopcomité nog geen enkele onteigening heeft gedaan. Diksmuide scoort heel zwak op het vlak van fietspaden die via de Vlaamse overheid gefinancierd worden. Onze dossiers zijn in orde, de schuld ligt duidelijk bij het Aankoopcomié. Het Aankoopcomité draait vierkant', vervolgt Kurt Vanlerberghe.
Volledig artikel: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BA...
 
Bron: http://www.nieuwsblad.be/
 
 

09:20 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-11

Nieuwkapelle, de komende maanden opnieuw een bouwwerf…

1april11.jpgVia verschillende bronnen bereikte het nieuws ons dat er ernstige problemen zijn met de rioleringen in Nieuwkapelle. De riolering zou niet enkel te horizontaal liggen, er zou eveneens sprake zijn van een ernstige besmetting van het leidingwater. Door een onzorgvuldige ontsmetting en reiniging van de buizen bij het plaatsen kreeg een zeldzame bacterie de kans om zich in het rioleerstelsel te vestigen: 

http://www.delta.tudelft.nl/nl/archief/artikel/beton-met-... .

betonbacterie.jpg

De bacterie, Lactobacillus sporogenes, is enkel microscopisch waar te nemen. Volgens microbiologen kun je het diertje het best omschrijven als een minuscuul visje. Het visje, dat slechts bij veelvuldige besmetting schadelijk kan zijn voor de mens is een nachtmerrie voor betton. In het zuiden van het land zijn reeds grote lekken ontstaan met ernstige besmetting van het leidingwater ten gevolge van een grote aanwezigheid van deze bacterie. Daarom heeft men beslist om de riolen zo snel mogelijk te vervangen.

De werken zouden komende maandag reeds van start gaan. Vrijdagavond is er reeds een infomoment voorzien om 17u30 ter hoogte van het dorpsplein. Om de verkeersproblemen tijdens de werken zo klein mogelijk te houden zou het de bedoeling zijn om de werken aan het Dorpsplein te starten en van daaruit de Nieuwkapellestraat en de Lostraat te voorzien. Bewoners wordt aangeraden spaarzaam te zijn met leidingwater. Het water kan op een zeer eenvoudige manier ontsmet worden door een kleine hoeveelheid zout toe te voegen. Meer info zo spoedig mogelijk op deze blog!

23:03 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-03-11

Driedaagse De Panne - Kokijde door Nieuwkapelle

stijn devolder.jpgOp 31/03 zoeft het peleton naar jaarlijkse gewoonte door Nieuwkapelle tijdens de ochtendrit van de driedaagse van De Panne - Koksijde. Rond 10 uur zullen alweer heel wat bekende renners dus even door Nieuwkapelle rijden. Meer info via http://users.skynet.be/fa204276/nl/woordvooraf.htm.

Supporters op post...

14-03-11

Talent van bij ons...

DJ-Noiz.jpgDJ Michel uit Nieuwkapelle won een de dj-contest D-Noizz.  Op de foto Michel met de leden van D-Noizz. Proficiat Michel. Michel is tevens de dj van soun-x-plosion. Proficiat Michel!

 

 

Scan03142011_180154.jpg

09-02-11

Arbeider uit Nieuwkapelle komt om bij arbeidsongeval in Jemappes

Rudi.jpgNIEUWKAPELLE - Een 55-jarige man uit Nieuwkapelle is woensdag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval in Henegouwen. Hij stond op vijf maanden van zijn pensioen.
Het slachtoffer was voor het betonbedrijf Valcke uit Vlamertinge aan het werk op een werf in Jemappes in Henegouwen. De man, die al zo'n veertig jaar bij Valcke werkte, was aan het werk in een hoogtewerker om herstellingen uit te voeren in een gebouw waar het gebrand had. 'Een routineklus', zegt zaakvoerder Carlos Valcke.
UPDATE: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=P0...

Maar op een bepaald moment kantelde het mandje van de hoogtewerker en kwam het slachtoffer gekneld te zitten tussen een betonnen plaat en de hoogtewerker.
Door de druk op zijn borstkas kreeg hij een hartaderbreuk, zegt Valcke. 'Zijn collega's beneden merkten dat hij geen teken van leven meer gaf. Maar alle hulp kwam te laat.'

Het slachtoffer zou over vijf maanden met pensioen gaan. Hij laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. (bron: Het Nieuwsblad)

Rudi, bij SKN heb je meer dan eens bergen verzet. Ook in d'Oude Smisse was je een vaak opgemerkte gast. Woorden kunnen nooit uitdrukken welke pijn familie en vrienden nu moeten meemaken. We hopen dat je nu toch ergens kunt genieten van een meer dan verdiend pensioen, al is het enorm spijtig dat het hier niet mocht zijn. Pol, zoals je in Nieuwkapelle vaak genoemd werd, het ga je goed...

22:39 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-01-11

Hoort vandalisme bij het vieren van een vrijgezellenavond?

stop vandalisme.jpgEen wat eigenaardige tittel bij deze post, toch moet er ons even iets van het hart. Al jaar en dag zorgen vrijwilligers voor een aangenamer dorpsleven. Zo ook tijdens de Kerstperiode. Het plaatsen van een Kerststal en het verzorgen van de verlichting voor en aan de kerk neemt dan ook telkens enkele uurtjes in beslag. Deze mensen doen dit puur uit idealisme, en af en toe voor een welgemeend dankjewel. De manier waarop afgelopen vrijdagnacht 14 januari met hun inzet werd omgesprongen getuigd van zeer weinig appreciatie. Een handvol jongeren vond het nodig hun vrijgezellen te vieren boven op het dak van de kerststal. Alsof dit feit op zich niet voldoende was, kozen ze diezelfde Kerststal uit als urinoir. Zowel binnenin als tegen de buitenkant van de stal werd de boel ondergeplast. We hoeven U niet te vertellen dat dit zeer aangenaam was voor de mensen die enkele uren later de taak hadden om alles netjes af te breken en op te bergen voor volgende Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Op de koop werd ook een beeltenis van een van de dieren ontvreemd. Het is erg ver gekomen dat anderen ervoor moesten zorgen dat niet meer schade werd aangebracht door te midden jullie feestje de meest kostbaarste beeltenis weg te nemen…

Waarschijnlijk was het verzinnen van een echt grappige en doordachte opdracht te veel werk of was het gezond verstand al een tijdje weggespoeld, dit neemt niet weg dat het RESPECT die avond zeer ver te zoeken was. Zelfs wanneer (en dit valt zeker in twijfel te trekken) deze actie een aanklacht is tegen al wat het laatste jaar in de Kerk werd blootgelegd kan niemand dergelijk gedrag goedkeuren. Bovendien had de organisatie die door jullie vandalistisch gedrag getroffen werd werkelijk niets met de Kerk te maken.

Misschien is na de kater ook het gezond verstand teruggekeerd en zijn jullie moedig genoeg om jullie excuses (in de eerste plaats aan het feestcomité) aan te bieden. In elk geval wordt verwacht dat het ontvreemde teruggegeven wordt!!!

21-09-10

Verkeersongeval Nieuwkapellestraat 21/09 09u45

Vanmorgen gebeurde een zwaar verkeersongeval langs de Nieuwkapellestraat. Ambulance Diksmuide, Brandweer Diksmuide en mug Veurne kwamen ter plaatse. Na de nodige eerste zorgen werd de jonge bestuurster uit Lo-Reninge naar he ziekenhuis overgebracht. Foto via http://www.bloggen.be/philipdebrandweerman/

blog nieuws.jpg

blog nieuws2.jpg

24-08-10

Sarah Mostrey in Het wekelijks Nieuws

sarah.pngIn de editie van 13 augustus zowaar een paginagrote foto van de Nieuwkapelse schone...

Naast de mooie foto ook een aangenaam interview.

Het interview leerde ons dat Sarah verder werkt aan haar carrière en zich alweer voor een nieuwe verkiezing heeft ingeschreven. Verder lijkt de zon haar boezemvriend en snuift ze af en toe nog wat cultuur op tijdens de vakantie. Sarah werkt in een schoenwinkel in Nieuwpoort.

Een feestje aan de Belgische kust kan haar zeker ook bekoren, al zoekt ze de zee minder vaak op dan vroeger.  Een strandvakantie aan onze kust ziet ze minder zitten, een camping met wat vrienden des te meer.

Haar droombestemmingen zijn Jamaica, Mexico en Hawaï... iemand een ticketje over?

Bron: Het wekelijks NIeuws / Krant van West-Vlaanderen 13/08/2010

15:54 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'De Put' in Het Nieuwsblad

Nieuwkapelle, en dan vooral 'De Put', heeft weer wat aan bekendheid gewonnen. Maandag 23 augustus prijkte een mooie foto op de 'weer-pagina' van Het Nieuwsblad...

Nieuwsblad.png

15:33 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-10

Tijd om te genieten... bedankt Marc!

d'oude smisse

Uit: Het wekelijks Nieuws

Bedankt ook Kristof voor het doorsturen van dit bericht... veel succes!

19:44 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-10

Voorstelling Oude Zeedijk Wandelroute

wandelen
Volgende zaterdag 12 juni stelt de toeristische dienst van Diksmuide in Nieuwkapelle de Oude Zeedijk wandelroute voor om 14 uur. Het startbord van die route is geïntegreerd in het nieuwe dorpsonthaalpunt.

Bron: De Zondag 6 juni 2010 www.dezondag.be

 

23:07 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-10

Sarah Mostrey finaliste Miss Schopping Flanders

sarah
"Droom in vervulling"

Sarah Mostrey (23) uit de Nieuwkapellestraat is de dochter van Patrick Mostrey en Katrien Philips en de zus van Sofie (25), Sebastiaan (20) en Eva (18). Ze droomde er altijd al van om aan een missverkiezing deel te nemen. Op 6 maart gaat deze droom nu in vervulling. In de voorrondes moest Sarah heel wat praktische proeven ondergaan. Ze deed dit uitstekend en verdiende zo haar plaats in de finale.

Het Wekelijks Nieuws pakt deze week uit met een paginagroot artikel... Sarah plaatst ons dorp alleszinds op de landkaart. Duimen met zijn allen op 6 maart... "uiteraard heb ik al heel wat reclame gemaakt in het dorp. En natuurlijk komen mijn familie en vrienden alvast kijken en supporteren. Zenuwen heb ik op dit ogenblik nog niet, maar eens ik daar zal aankomen zal dat wel het geval zijn, denk ik.

De Nieuwkapelse schoone lijkt alvast een bezige bij: Ze werkt als verkoopster in Nieuwpoort en heeft tal van hobby's. Zo is ze een hevige supporter van Club Brugge. Vroeger is ze ook zelf een tijdje scheidsrechter geweest. Daarnaast is ze ook actief bij de KLJ. Ze houdt eveneens van uitgaan. Plekjes waar je haar kan vinden? Op fuiven en in de General Store Diksmuide...

Het hele verhaal deze week in Het wekelijks Nieuws, editie Kust!

18:57 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-10

Maart brengt wegenwerken

Nieuwkapellestraat - Vanaf 15 maart wordt in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen op de N364 Nieuwkapellestraat tussen Oudekapelle en Nieuwkapelle de toplaag van de asfaltverharding vernieuwd. Daarbij wordt de rijweg volledig afgesloten. Er is een omleiding voorzien voor alle verkeer in beide richtingen via de N319 Alveringemstraat, Rabbelaresteenweg en Tweede Genielaan terug naar de N364 in Lo. De einddatum van de werken hangt af van de weersomstandigheden maar er zal gestreefd worden om tegen vrijdagavond 19maart alles terug open te hebben. De kostprijs voor de totale werken bedraagt 66.000 Euro. (bron: Het Wekelijks Nieuws)

putten

Binnenkort weer een effen wegdek??? (op de foto niet de Nieuwkapellestraat)

18:19 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-09

Gelezen in het Nieuwsblad 7/11

NIEUWKAPELLE - Om het polderdorp Nieuwkapelle te verfraaien, hebben de Vlaamse Landmaatschappij en de stad Diksmuide de kerkhofmuur in zijn oorspronkelijke stijl herbouwd. Er zijn ook infopanelen aangebracht. De verantwoordelijke van de VLM en schepen Eric De Keyser zijn tevreden.

Kerkhofmuur Nieuwkapelle

14:09 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-09

Prijs bouwheer 2009: Nieuwkapelle!

Via Lena Dezwarte kreeg ik volgende link doorgestuurd:

http://www.ediksmuide.be/hotnews/prijs-nieuwkapelle/

Diksmuide heeft de tweejaarlijkse prijs van de vlaamse bouwheer weten te winnen met het project in Nieuwkapelle... Indien het artikel niet direct op uw scherm verschijnt volstaat het om even door te klikken naar vorige pagina's... Een vergelijkbaar verslagje stond deze week eveneens in 'Het Nieuwsblad'.

dorpskernvernieuwing

(foto www.ediksmuide.be)

Enkele uittreksels van het artikel in Het Nieuwsblad:

Schepen Eric Seurynck:

‘Privé-investeerders in vastgoed hebben sinds kort de weg gevonden naar Nieuwkapelle. Er komt een nieuwbouwproject langs de lepelstraat met 7 huizen. Ondertussen zijn ook op andere plaatsen bij de kerk een aantal woningen in opbouw.‘

‘Dit is eigenlijk merkwaardig. Een polderdorp is niet direct de hoogste prioriteit van een vastgoedbedrijf maar ik denk dat de geslaagde dorpskernvernieuwing en de gezellige dorpssfeer daar alles aan mee te maken hebben.’

‘De Vlaamse Landmaatschappij heeft ook haar beste beentje voorgezet om van dit dorp een kostbare parel te maken. Het volledige project kost zo’n 3,5 miljoen euro. Vroeger was Nieuwkapelle het lelijke eendje van de streek, maar nu is het een van onze parels waarmee wij als stad graag pronken. Diksmuide heeft zijn plicht gedaan, nu moeten de inwoners de rest doen…’

Het dure project viel trouwens al in de prijzen: Nieuwkapelle kreeg deze week voor zijn nieuw centrum de prijs van de Bouwheer 2009!

Meer info via de link bovenaan dit artikel... Bedankt Lena!

10:52 Gepost door Dries in Nieuwkapelle in het nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |